top of page

comfort

Thuiskomen na een vermoeiende werkdag, auto inpluggen in je laadstation op de oprit of in de garage, en uitrusten maar. Als je de volgende ochtend volledig opgeladen aan je dag kan beginnen, is je EV dat ook. Vroeger opstaan om nog even te tanken behoort vanaf nu tot het verleden. Wat een comfort.

Pulsar1.jpg
EV-charger-for-home.jpeg

gOEDKOPER

Zonder laadpaal thuis, ben je afhankelijk van laadpalen op het werk of langs de kant van de weg. Even stoppen aan een publieke laadpaal zul je dus regelmatig moeten doen, maar daar swingen de prijzen al snel de pan uit. Verschillende partners eisen een stukje van de koek op, en sommige beheerders combineren een starttarief, tarief per kWh én een tarief voor elke minuut dat de EV aan de laadpaal gekoppeld is.

Thuis laden is aanzienlijk goedkoper. En wil je de kosten nog meer drukken? Overweeg dan een laadpaal die een solarcharging-functie heeft zoals de Smappee. Zo gebruik jij de stroom die je overdag opwekt meteen voor het laden van je auto.

Sneller opgeladen

Je kan een elektrische wagen thuis opladen via een standaard 230V stopcontact, maar dan moet je wel heel wat geduld hebben. De laadtijd kan oplopen tot vijftig uur. Niemand heeft zoveel tijd, en het is trouwens ronduit gevaarlijk.

Een thuislaadpunt is zo ontworpen dat het meer stroom levert dan een standaard stopcontact. Laden gaat heel wat sneller – tussen de twee en veertien uur om de batterij van de elektrische wagen volledig op te laden, afhankelijk van:

  • het type laadpaal

  • het vermogen van de laadpaal

  • het model van je EV

  • het batterijpercentage

Perfect voor ’s nachts dus.

Image by CHUTTERSNAP
_edited.jpg

Veiliger

Als je je EV thuis oplaadt via een doorsnee stopcontact, kan je het stopcontact overbelasten. Het raakt oververhit en verslijt veel sneller dan normaal, waardoor de temperatuur bij elke laadbeurt nog verder oploopt. Verlengsnoeren en stekkerdozen zijn al helemaal uit den boze!

Een professioneel geïnstalleerd  laadpunt bij je thuis of op je bedrijf is een stuk veiliger, en de kans op brand aanzienlijk kleiner.
 

Kies je een laadpunt met loadbalancing, dan zijn gesprongen zekeringen voorgoed verleden tijd. Gebruik je even wat meer stroom door die taart in de oven, die berg vuile was dat je probeert weg te werken en je partner die aan het stofzuigen is? Geen probleem, deze techniek zal het laadvermogen van je wagen tijdelijk aanpassen tot er weer meer vermogen beschikbaar is.

Zorgeloos rijden

Een geschikt laadpunt voor bij u thuis of op uw bedrijf vinden is niet eenvoudig. een 1-fase of 3-fase lader, slimme lader, connectie mogelijkheden,... Je staat gelukkig niet alleen. Bij WHATTZ  begeleiden we je van A tot Z, zo maak je ongetwijfeld de juiste beslissing, en met het WHATTZECURE onderhoudsplan slaap je op je twee oren! Je krijgt er niet alleen onderhoud en service aan huis bij maar ook 7/7 ondersteuning. Vanaf het eerste contact kan je steeds met al je vragen en problemen bij ons terecht. Wij staan steeds paraat!

270223354_589303795471981_3729935280786097699_n_edited.jpg
bottom of page