top of page
  • WHATTZ Laadpalen

Laadpalen nog 200% fiscaal aftrekbaar tot eind 2022

Bijgewerkt op: 27 jul. 2022

Nu het zeker is dat elektrische wagens de norm worden is het misschien ook wel dé moment om eens de fiscale voordelen hiervan toe te lichten?


Dat je jouw volledig elektrische bedrijfswagen 100% kan aftrekken, dat wisten we al. Maar wat met de laadinfrastructuur en laadkosten die een EV met zich meedragen?


Een aantal fiscale voordelen maken dit voor zowel particulieren als bedrijven interessant om nu de transitie naar duurzame mobiliteit te maken. Ja, je leest het goed… NU.

De voordelen verdwijnen alweer even snel als ze gekomen zijn. Op deze manier wil onze overheid snel werk maken van de vergroening van onze wagens.Meer laadpalen thuis en op het werk


Je merkt het vast ook wel, er rijden meer en meer elektrische wagens op de weg. Dat betekent ook dat er meer laadinfrastructuur nodig is. Om de dichtheid van het laadnetwerk te doen stijgen kan je momenteel als particulier of bedrijf genieten van mooie belastingvoordelen.


 

Voor ondernemers


Tot eind 2022 geniet je als btw-plichtige van een belastingaftrek tot 200%. Nadien schroeft de overheid dit terug tot 150%. Genieten je medewerkers van een laadpunt thuis? Dan is de aankoop 100% fiscaal aftrekbaar. Daarnaast is de elektriciteit die je gebruikt om wagens te laden 100% aftrekbaar. Om recht te hebben op deze gunstige fiscale maatregelen moet je laadpunt toegankelijk zijn voor buurtbewoners of derden (bijvoorbeeld: bezoekers of klanten). Buurtbewoners of derden betalen in dat geval voor het opladen van hun wagen aan het tarief dat jij bepaalt.


Dit doe je aan de hand van een eMSP, ook hier begeleiden we je in.

Wacht… MS-wat???? Een E-Mobility Service Provider (eMSP) zorgt ervoor dat je laadpaal vindbaar is voor anderen en ze hieraan kunnen laden. Ontdek hoe we jou kunnen helpen.Voor particulieren

Indien je als particulier een laadpaal laat installeren door een erkend installateur zoals WHATTZ Laadpalen, geniet je van een belastingvermindering van 45% tot 31 december 2022, 30% vanaf 2023 en 15% van 1 januari 2024 tot en met 31 augustus 2024, onder deze voorwaarden:

  • Voor uitgaven gelinkt aan de aankoop, installatie en keuring van een nieuwe laadpaal

  • Geconnecteerd laadstation: laadtijd en -vermogen moeten kunnen worden aangestuurd

  • Maximaal 1500 euro per laadpaal, per belastingplichtige

  • Installatie moet op het adres van de belastingplichtige gebeuren


WHATTZ Laadpalen installeert alleen maar laadpunten die aan deze voorwaarden voldoen.


Om recht te hebben op de belastingvermindering als particulier dient het laadpunt voorzien te worden van groene stroom (via een groene stroom contract en/of door hernieuwbare energie die ter plaatse wordt geproduceerd (bijvoorbeeld zonnepanelen)).


Heb je een woning van minstens 10 jaar oud? Dan geniet je ook van 6% BTW i.p.v. 21%.

 

Zo, de voordelen van elektrisch rijden hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen, je bent weer wat EV-terminologie rijker en de fiscale voordelen van een laadpunt thuis of op het werk ken je nu ook. Mocht je nog niet overtuigd zijn dat nu het moment is om een laadpunt aan te schaffen, dan sommen we graag een aantal andere voordelen hier voor je op.


Wil je nog dit jaar een laadpunt? Contacteer ons dan onmiddellijk, al onze laadpunten zijn op voorraad en kunnen binnen de twee weken geïnstalleerd zijn.

WHATTZ Laadpalen is een merkonafhankelijke installateur. We focussen ons dan ook in eerste plaats op jouw noden en wensen. Pas als we deze in kaart hebben gebracht kijken we welke laadoplossing en merken hierop aansluiten. Eerlijk advies, daar gaan we voor.
55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page